Messukilpailun satoa ja tunnelmointia

Messuesillepanoa

Viikko sitten sunnuntai-iltana purimme messuosastoani Love me do -häätapahtuman päätteeksi. Lauttasaarensalmi oli auringonlaskun violetiksi värittämä. Olin väsynyt, mutta iloinen ja tyytyväinen tapahtumaan osallistumisestani. Viikonlopun aikana olin saanut tavata useita ihmisiä, joissa kuvani ja osastoni herättivät vastakaikua. Joku kommentoi kuviani sellaisiksi, että ”niistä tulee hyvä mieli”, toinen ”lämminhenkisiksi ja luonnollisiksi”. Tuntui rohkaisevalta kuulla muiden suusta juuri niitä asioita, joita toivoo työllään välittävän.

Love me do häätapahtuma Kaapelitehtaalla

Järjestin osastollani messukilpailun, josta oli mahdollista voittaa ilmainen parikuvaus. Kilpailun voittaja julkistettiin Facebook-sivuillani viime viikolla. Onnea voittajalle ja kiitos kaikille teille, jotka otitte kilpailuun osaa!

Tärkeintä onnistuneissa hääkuvissa on...Ajattelin käyttää kilpailua hyväkseni oppiakseni hieman tuntemaan asiakkaitani. Päätin siis kysyä kilpailukupongilla messukävijöiden mielipiteitä siitä, mikä on heille tärkeintä onnistuneissa hääkuvissa. Eihän kysely mikään tieteellinen tutkimus ollut, mutta ainakin tulos kertoo jotakin siitä, mitä minun osastolleni eksyneet hääparit pitävät tärkeänä. Kysymys kuului: ”Tärkeintä onnistuneissa hääkuvissa on mielestäni…”. Valittavana oli yksi tai useampi seuraavista: tunnelmallisuus, reilusti kuvia juhlavieraista, luonnollisuus, hääpari näyttää hyvältä, korkea tekninen laatu ja yksityiskohdat.

Yllätyin hieman itsekin, kuinka eräs tekijä nousi vastauksissa selkeästi ykköseksi: kuvan tunnelmallisuutta piti tärkeimpänä jopa 81% vastaajista. Tunnelma oli merkitty tärkeimpien joukkoon siis melkein joka lapussa, joko yksinään tai jonkin muun vaihtoehdon kanssa. Seuraavaksi tärkeinpänä pidettiin luonnollisuutta (42%) ja sitä, että hääpari näyttää kuvissa hyvältä (36%). Yksityiskohtien tallentamista piti tärkeänä 28% ja kuvien teknistä laadukkuutta 22% vastaajista. Reilusti kuvia juhlavieraista toivoi 11% vastaajista. Kaikkiaan vastauksia annettiin 130 kpl.

Siru Danielsson Photography logoHääkuvia ripustettuna

Kaikki vaihtoehdoista ovat tärkeitä, mutta myös minun mielestäni tunnelman tavoittaminen on se kaikkein tärkein asia hääkuvauksessa. Tunnelma on jotakin sellaista, mitä ei aina voi sanoin kuvata, sen tuntee ja aistii. Äänet ja tuoksut lisäävät oman lisänsä tunnelmaan, mutta valokuva voi kertoa tarinaa tunnelmasta ainutlaatuisella tavalla ihmisten tunteiden, tapahtumien ja ympäristön kuvauksen kautta. Edelliseen blogitekstiini kirjoittelinkin ajatuksia hääkuvan tunnelmasta ja siitä, kuinka vahva tunnelma kuvaan luodaan. Jos et ole vielä tekstiä lukenut, löydät sen täältä.

Ei muuta kuin tunnelma korkealle!

Hylly puulaatikoista ja kuvakehyksiäLauttasaarensalmi ilta-auringossa

2 kommenttia artikkeliin ”Messukilpailun satoa ja tunnelmointia

  1. Hei!

    Eysin kuvia kivoista messuosastoista ja päädyin sivuillesi. Hyvältä näyttää sekä osasto että valokuvat. Voisinko kysyä, mistä olet löytänyt nuo laatikot? Etsin juuri jotain samanlaista omalle osastolleni. Ihanaa joulun odotusta sinulle!

    1. Hei Laura ja kiitos kovasti kommentista! Pahoittelut myöhäisestä vastauksesta. Nuo laatikot löytyivät Bauhausista. Osaston suunnittelu oli hauskaa, tsemppiä sinulle omasi rakentamiseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *