Kuvauksista

Tietoa lifestyle-kuvauksesta

LIFESTYLE-KUVAUSTA

Tärkeintä on se, että te olette yhdessä. Teillä on oma, värikäs tarinanne, jolla on merkitystä. Teidän tarinanne ansaitsee tulla kerrotuksi ja jaetuksi.

Kuvaan perheitä ja pareja lifestyle-tyylillä, joka on perinteisen muotokuvauksen ja dokumentaarisen kuvauksen välimuoto. Kuvillani pyrin tavoittamaan jotakin siitä, keitä te olette ja mikä teille on tärkeää. Kuvat eivät kerro ainoastaan siitä, miltä näytitte tiettynä ajanjaksona, vaan myös siitä, miltä teistä tuntui ja millaista elämänne oli tuolloin. Siisti kampaus, leveä hymy ja täydellinen hammasrivi ovat minun kuvissani toissijaisia.

Vaikka kuvani näyttävät dokumentaarisilta, tosiasiassa ne syntyvät johdonmukaisen ohjauksen tuloksena. Jokainen perhe on kuitenkin erilainen, joten pienet iloiset sattumat saavat tuoda kuviin oman mausteensa.

Kuvaus on rento hetki yhdessä, josta toivottavasti jää ihanien kuvien lisäksi myös kauniita muistoja. Opastan teitä läpi kuvauksen, jotta kuvaushetki olisi kaikille sujuva ja hauska kokemus. Ennen kuvausta saatte kattavat ohjeet kuvaukseen valmistautumisesta ja vastaan kaikkiin kysymyksiinne tosi mielelläni.

Lapsi- ja perhekuvaus etenee aina pienimpien ehdoilla – itkevä vauva keretään rauhoittamaan ja kiukuttelevan taaperonkin kanssa selvitään – vanhemman turvallisessa sylissä saa aina poiketa, ja kuvausta voidaan jatkaa sylikkäin.

Miljöökuvaukset ovat erityisen lähellä sydäntäni, sillä tapaamalla teidät kotonanne tai muussa teille tärkeässä paikassa, pystyn helpommin kuvaamaan teidän elämää, sellaisena kuin se on.

Olen kuvannut satoja perheitä, lapsia ja vastasyntyneitä (sekä tietenkin omia lapsiani). Olen varma, että ihanat kuvat onnistuvat teidänkin perheestä, ja saatte tärkeitä muistoja juuri tästä hetkestä. Kuvista syntyy taideteoksia, joita voitte kehystää seinälle ja tallentaa albumiin tulevia vuosia varten.

Odotan yhteydenottoasi! Varaa kuvaus täältä.


Tietoa vastasyntyneen kuvauksesta

VASTASYNTYNEEN KUVAUS

Vastasyntyneen kuvauksessa on kyse vauvan ensimmäisten hetkien ja vauva-ajan ainutlaatuisen tunnelman ikuistamisesta. Kuvaamalla vauvaa muutaman päivän vanhana (n. 5-14 päivää) on mahdollista taltioida vauvan sikiömäinen olemus ja suloiset mutrut upeisiin, tunteita herättäviin kuviin. Vauvan kehitys ja kasvu on nopeaa, ja jo kuukauden vanha vauva voi näyttää kuvissa hyvin erilaiselta kuin vastasyntynyt.

Pidän yksinkertaisista, luonnollisesti valaistuista kuvista, joissa vauva saa olla hänelle luontaisissa asennoissa kapaloituna, nakuna tai vaippasillaan.  Käsittelen vauvaa hänen oman taipuisuutensa mukaan, kiinnittäen huomiota turvallisuuteen ja mukavuuteen.

Kuvat vauvasta perheen kanssa ovat minulle yhtä tärkeitä kuin kuvat vauvasta yksin. Uusi perheenjäsen on iso ja elämää mullistava juttu myös sisaruksille, ja pyrin aina ottamaan vauvasta kuvia myös sisarusten kanssa.

Synnytyksen jälkeen perhe on usein väsynyt, ja äiti voi olla erityisen herkässä tilassa fyysisesti ja henkisesti. Pyrin suorittamaan kuvauksen vikkelästi, mutta stressittä: vauvaa saa halia, syöttää ja vaippaa vaihtaa. Kuvaukselle varataan 1,5-3 tuntia aikaa, jotta hyvät kuvat saadaan varmasti otettua.

Vastasyntyneen kuvaus kannattaa varata pari-kolme kuukautta ennen laskettua aikaa. Kuvausaika varataan lasketun päivän tienoille, ja kuvausta voidaan siirtää tarvittaessa vauvan synnyttyä. Kuvaus onnistuu joko kotonanne tai studiolla.


Tietoa raskauskuvauksesta

RASKAUSKUVAUS

Raskaus ja tulevan vauvan odotus herättävät paljon erilaisia tunteita – liittyen sekä muutoksiin omassa kehossa, että tulevaisuuden suunnitelmiin. Vaikka vauvan tulo aiheuttaa luonnollisesti myös huolta, yleensä kuvaukseen tulevat vanhemmat hehkuvat innostusta, malttamatonta odotusta ja rakkautta tulevaa vauvaa kohtaan. Tavoitteenani on tallentaa kuviin jotakin käsinkosketeltavaa noista isoista fiiliksistä, ja luoda teille kaunis muisto odotusajastanne.

Raskauskuvaus varataan yleensä raskausviikoille 32-36, jolloin vatsa on jo upeasti pyöristynyt, ja useimmilla äideillä olo on hyvä. Viikon 37 jälkeen odottavan olo voi alkaa tuntua entistä raskaammalta ja aikaisen synnytyksen riski kasvaa hetki hetkeltä.

Kuvaus onnistuu kotonanne, ulkomiljöössä tai studiolla. Kotikuvaus mahdollistaa hieman intiimimmät kuvat paljaan vatsan kanssa maalauksellisessa ikkunanvalossa. Pyrin luomaan kodinomaisen, luonnollisen tunnelmaan myös studiokuvauksiini. Ulkokuvauksessa kuvauspaikan ilmapiiri, maisema ja vuodenaika korostuvat, ja monien mielestä kameran edessä olo tuntuu ulkona luontevimmalta.

Raskauskuvaus on lämminhenkinen, hauska ja rento kuvauskokemus, johon puoliso ja perhe ovat tervetulleita mukaan.


Tietoa lapsi-, vauva- ja perhekuvauksesta.

LAPSI- JA PERHEKUVAUS

Lapsikuvaus dokumentoi lapsen kasvua ja kehitystä kauniina, juuri sellaisena kuin hän on. Suosituimpia lapsikuvauksia ovat puoli- ja yksivuotiskuvaukset, mutta jokainen ikävaihe on kuvauksen arvoinen, eikä koskaan ole liian myöhäistä tulla kuvaukseen! Lapsi- ja perhekuvaus kulkevat luonnollisesti käsi kädessä, ja kuvaan mielelläni kuvia koko perheestä lapsikuvauksen lomassa.

Perhekuvauksessa pyrin luomaan teidän perheestä elämänmakuisia fiiliskuvia ja kuvittamaan tuokion teidän tarinastanne. Kuvat perheestä yhdessä ovat arvokkaita muistoja, ja kehystettynä esille kotiin vahvistavat lapsen identiteettiä perheen osana. 

Lapsi- ja perhekuvaukset onnistuvat hienosti ulkona n. huhtikuusta lokakuulle. Kuvaus onnistuu myös kotonanne tai studiollani Metsälässä. Lapsen päivärytmi kannattaa ottaa huomioon teille sopivaa kuvausaikaa sopiessa. Ohjaan lapsia ja koko perhettä erilaisiin asetelmiin ja liikkeeseen, jotta saan napattua aitoja hymyjä ja tunteita.

Lasten kuvaaminen on lähellä sydäntäni. Rakastan seurailla lasten touhuja kameran kanssa, ja luoda niistä teille ihania muistoja. Lapsuuden ja erilaisten perheiden arvostaminen ovat yritykseni ydinarvoja.


Tietoa dokumnetaarisesta hääkuvauksesta.

HÄÄPOTRETIT JA DOKUMENTAARINEN HÄÄKUVAUS

Kun suunnittelette häiden järjestämistä ja mielessä pyörii paljon asioita, kannattaa muistaa antaa pari ajatusta myös valokuvaukselle. Kun hääpäivä on vietetty, jäävät valokuvat jäljelle ja niiden avulla hääpäivän tapahtumiin voi palata yhä uudestaan. Hyvät valokuvat säilyttävät muistoja hääparin onnesta, juhlavieraista, päivän tapahtumista ja tunnelmasta sekä tarkoin suunnitelluista yksityiskohdista.

Dokumentoin hääpäivän tapahtumia rennosti ja myötäeläen. Ennen h-hetkeä tapaamme esimerkiksi kahvikupposen ääressä, tutustumme ja juttelemme teidän toiveista kuvaukseen liittyen. Näin teidän on helpompi rentoutua kameran edessä, ja minun helpompi kuvata juuri teidän näköisiä kuvia. Pyrin dokumentoimaan tapahtumia sellaisina kuin ne ovat, ja käytän pääasiassa luonnonvaloa valaisukeinona tavoittaakseni tilanteen tunnelman.

Hääpotretit kuvataan yleensä joko ennen tai jälkeen vihkimisen. Potrettien kuvaamiselle kannattaa varata n. 1-2 tuntia aikaa, ja suosittelenkin kuvien ottamista ennen vihkimistä, etteivät vieraat joudu odottelemaan. Jos potretit kuvataan ennen vihkimistä, voidaan ottaa myös kuvia hääparin ensinäkemisestä juhlavaatteissa.

Pyrin luomaan rennon ilmapiirin kuvaustilanteeseen. Ohjaan teitä läpi potrettikuvauksen, jotta kuvaus olisi sujuvaa, hauskaa ja saamme kuvaushetkestä irti mahdollisimman paljon. Usein parhaat kuvat syntyvät aseteltujen hetkien välissä, ja fiiliksen aitous tarttuu myös kuvaan.

Kerron mielelläni lisää, ota yhteyttä. Voit myös lukea lisää hääpotreteista ja niiden syntymisestä blogistani.

Olivat häänne sitten pienet tai suuret, perinteiset taikka vähemmän tavalliset, olisi ilo päästä niitä kuvaamaan!


Kuvausajat sovitaan ensisijaisesti tiistaista perjantaihin klo 10-16 välille tai lauantaille klo 10-16 välille.

Studioni sijaitsee Helsingin Metsälässä lähellä Käpylän juna-asemaa. (Läkkisepäntie 20 B).

Kun varaatte kuvauksen, lähetän teille infopaketin kuvauksesta ja siihen valmistautumisesta.

For information in English, please contact me. I’m happy to tell you more!