Lifestyle-perhekuvaus luonnossa, syksyinen peltomaisema. Helsinki, Espoo, Vantaa. Siru Danielsson Photography

Perhekuvaus, newborn-kuvaus & odotuskuvaus

Lifestyle-perhekuvaukset ovat intohimoni! Keskityn kuvauksissani teihin ja teidän elämäntyyliinne. Riippumatta kuvaustyypistä kameralle tallentuu aitoja tunteita ja pieniä, kullanarvoisia hetkiä.

Sopiiko kuvaukseni teille?

Jos haluat tallentaa perheesi elämästä kauniita ja herkkiä kuvia, joissa näkyvät aidot tunteet ja elämän monikerroksisuus, olet tullut oikeaan paikkaan!

Kuvani eivät kerro ainoastaan siitä, miltä näytitte tiettynä ajanjaksona, vaan myös siitä, miltä teistä tuntui ja millaista elämänne oli tuolloin. Haluan tavoittaa kuvillani jotakin siitä, keitä te olette ja mikä on teille tärkeää.

Olen kuvannut kymmeniä perheitä, lapsia ja vastasyntyneitä. Olen varma, että ihanat kuvat onnistuvat teidänkin perheestä, ja saatte tärkeitä muistoja tästä hetkestä. Kuvista syntyy taideteoksia, joita voitte kehystää seinälle tai tallentaa albumiin tulevia vuosia varten.

Kuvaukseni toteutetaan pääasiassa miljöökuvauksina.

Millainen kuvaustilanne on?

Kuvaan perheitä ja pareja lifestyle-tyylillä, joka on perinteisen muotokuvauksen ja dokumentaarisen kuvauksen välimuoto. Vaikka kuvat näyttävät dokumentaarisilta, ne syntyvät johdonmukaisen ohjauksen tuloksena. Jokainen perhe on erilainen, joten pienet iloiset sattumat tuovat kuviin oman mausteensa.

Minulle on tärkeää, että kuvaus on kaikille rento, mukava ja sujuva kokemus. Vauva- ja lapsiperheissä aika ja jaksaminen on kortilla, joten pidän kuvausajan napakkana ja tehokkaana – näin myös lapset jaksavat paremmin. Toivon, että kuvauksesta jää käteen kauniiden kuvien lisäksi mukavia muistoja yhdessäolosta.

Miljöökuvaukset ovat erityisen lähellä sydäntäni, sillä tapaamalla teidät kotonanne tai muussa teille tärkeässä paikassa, pystyn helpommin kuvaamaan teidän elämää sellaisena kuin se on.

Mitä tapahtuu, kun otat yhteyttä?

1) VARAUS

Otettuasi yhteyttä etsimme yhdessä teille sopivan kuvausajan. Laskutan tässä vaiheessa varausmaksun.

2) VALMISTAUTUMINEN

Lähetän teille valmistautumisohjeita, jotta tiedätte tarkalleen mitä odottaa ja miten saatte eniten irti kuvauksesta. Kyselen hieman teistä ja ajatuksistanne kuvien suhteen. (Kun tiedän vähän teidän elämästänne, pystyn paremmin kuvaamaan juuri teidän näköisiänne kuvia!) Päätämme sopivan kuvauspaikan, ja autan tarvittaessa mm. kuvausasujen valinnassa.

3) KUVAUS

Vietämme leppoisan kuvaushetken yhdessä. Pidän kuvausajan napakkana (45-60 min perhekuvaukset, 1-2h newborn-kuvaukset), jotta pienimmätkin jaksavat mukana, ja pääsette pian jatkamaan päivän muita puuhia! Mikäli annatte minulle luvan käyttää kuvianne markkinoinnissani, allekirjoitamme myös kuvaussopimuksen.

Kuvauksen jälkeen laskutan kuvausmaksun loppuosan.

4) DIGIKUVIEN TOIMITUS JA KUVATUOTTEIDEN VALINTA

Hetkiä-kuvauspaketti: Saatte sähköpostiinne linkin kuvien esivalintagalleriaan kahden viikon sisällä kuvauksesta. Teette kuvatilauksen pakettiin kuuluvista digikuvista ja mahdollisista lisäkuvista tai kuvatuotteista. Lisäkuvat ja tuotteet tilataan suoraan galleriasta, ja laskutan kuvatilauksenne jälkikäteen. Toimitan valmiit digikuvanne kahden viikon sisällä tilauksestanne uudessa galleriassa.

Aikaa yhdessä -kuvauspaketti: Saatte sähköpostiinne linkin valmiiseen kuvagalleriaanne kahden viikon sisällä kuvauksesta. Pääsette lataamaan kuvat itsellenne suoraan galleriasta. Halutessanne voitte ostaa galleriasta kuvatuotteita. Laskutan kuvatilauksenne jälkikäteen.

5) VALMIIT TUOTTEET

Jos tilaatte kuvatuotteita, ne valmistetaan taidolla (joko Helsingissä, Puolassa tai Portugalissa) ja toimitetaan teille suoraan valmistajalta muutaman viikon sisällä. Näin tärkeimmät muistonne löytyvät kotoanne käsinkosketeltavassa muodossa ja tuovat iloa vielä vuosienkin kuluttua.

Odotuskuvauksen palvelukuvaus - Siru Danielsson Photography, Helsinki

Odotuskuvaus

Raskaana oleminen ja tulevan vauvan odotus herättävät paljon erilaisia tunteita liittyen sekä muutoksiin omassa kehossa että tulevaisuuden suunnitelmiin. Vaikka vauvan tulo aiheuttaa luonnollisesti myös huolta, yleensä kuvaukseen tulevat vanhemmat hehkuvat innostusta, malttamatonta odotusta ja rakkautta tulevaa vauvaa kohtaan. Tavoitteenani on tallentaa kuviin jotakin käsinkosketeltavaa noista isoista fiiliksistä, ja luoda teille kaunis muisto odotusajastanne.

Odotuskuvaus varataan yleensä raskausviikoille 28-36, jolloin vatsa on jo upeasti pyöristynyt, ja useimmilla äideillä olo on hyvä. Viikon 37 jälkeen odottavan olo voi alkaa tuntua entistä raskaammalta ja aikaisen synnytyksen riski kasvaa hetki hetkeltä. 

Kuvaus onnistuu kotonanne tai ulkomiljöössä. Kotikuvaus mahdollistaa hieman intiimimmät kuvat paljaan vatsan kanssa maalauksellisessa ikkunanvalossa. Ulkokuvauksessa kuvauspaikan ilmapiiri, maisema ja vuodenaika korostuvat, ja monien mielestä kameran edessä olo tuntuu ulkona luontevammalta.

Odotuskuvaus on lämminhenkinen, hauska ja rento kuvauskokemus, johon puoliso ja perhe ovat tervetulleita mukaan. Useimmat asiakkaani varaavat odotuskuvauksen ja newborn-kuvauksen pakettina. 

Vastasyntyneen kuvauksen palvelukuvaus - Siru Danielsson Photography, Helsinki

Newborn-kuvaus

Ensimmäiset päivät vauvan kanssa ovat aivan erityisiä. Newborn-kuvaus eli vastasyntyneen kuvaus tallentaa perheenne läheisyyttä, ihmetystä, rakkautta ja aitoja tunnelmia vauva-ajasta. 

Alle pariviikkoisena (n. 5-14 päivää) vauvan olemus on sikiömäisen mutruinen ja taipuisa. Vauvan kehitys ja kasvu on nopeaa, ja jo kuukauden vanha vauva voi näyttää kuvissa hyvin erilaiselta kuin vastasyntynyt.

Vauvaa kuvataan itsekseen hänelle luontaisissa asennoissa esim. sängyn päällä. Käsittelen vauvaa hänen oman taipuisuutensa mukaan vauvan turvallisuus ja mukavuus edellä. 

Kuvat vauvasta perheen kanssa ovat minulle vähintään yhtä tärkeitä kuin kuvat vauvasta yksin, ja kuvaankin vauvaa paljon vanhempien sylissä. Kuvaan myös vauvanhoitotilanteita ja imetys-/ruokailuhetkiä. Uusi perheenjäsen on elämää mullistava juttu myös sisaruksille, ja pyrin aina ottamaan vauvasta kuvia myös sisarusten kanssa. 

Vaikka ajatus valokuvissa olosta tuoreena vanhempana ei tuntuisi houkuttelevalta, suosittelen uskaltautumaan kameran eteen itsekin – jos ette itseänne, niin vauvaa varten. Lapsesta on kasvaessaan ihanaa nähdä, miten odotettu ja rakastettu hän oli heti syntyessään.    

Lifestyle-tyylinen vastasyntyneen kuvaus on helppo ja sujuva kokemus vauvaperheelle. Kuvaukselle varataan 1-2 tuntia aikaa, ja siinä ehtii hyvin syöttää ja rauhoitella vauvaa tarvittaessa. Kuvausta helpottaa, jos vauva on uninen, mutta myös hereillä olevasta vauvasta saa ihania kuvia. 

Vastasyntyneen kuvaus kannattaa varata 2-3 kk ennen laskettua aikaa. Kuvausaika varataan lasketun päivän tienoille, ja kuvausta voidaan siirtää tarvittaessa vauvan synnyttyä. Jos olet herännyt ajatukselle vauvakuvauksesta vauvan jo synnyttyä, kannattaa toki kysellä kuvausaikoja nopealla varoitusajalla!

Lapsi- ja perhekuvauksen palvelukuvaus - Siru Danielsson Photography

Lapsi- ja perhekuvaus

Perhekuvaus on oikeasti hauska tapa viettää aikaa yhdessä. Näissä kuvissa tärkeintä ei ole siisti kampaus, vaan te yhdessä. Pyrin luomaan teille koko joukon elämänmakuisia fiiliskuvia ja kuvittamaan tuokion teidän perheen elämästä. 

Kuvaan aina lapsia myös erikseen perhekuvauksen yhteydessä, mutta halutessanne kuvaus voi keskittyä myös lapseen tai sisaruksiin. Jokaisessa ikävaiheessa on omat ominaispiirteensä, jotka ovat kuvauksen arvoisia! Pyrin kuvaamaan lasta juuri sellaisena kuin hän on – touhutessaan kuvauksen aikana lapsi viihtyy ja persoonallisuus tulee esiin. 

Vauvakuvaus

3-6 kk on aivan ihana ikä kuvaukselle, sillä tuolloin vauva osaa jo hieman kannatella päätään, ottaa kontaktia ja hymyillä. 3+ kk iässä vauva on kuitenkin vielä pieni. Puolivuotiaan kuvausta voi hyvin lykätä hieman, ja varata aika vasta sitten, kun lapsi on oppinut istumaan (n. 7-9 kk).

Yksivuotiskuvaus

Miten taitava ja seurallinen taapero vauvasta onkaan kuoriutunut yhden vuoden aikana. 1-vuotias on mainio kuvattava, sillä pieni lapsi antaa persoonansa näkyä ja kuulua mitään peittelemättä. Innostus, ilo ja ihmetys loistavat 1-vuotiaan kasvoilta, kun hän luottavaisesti tutkii ympäristöä. 1-vuotias viihtyy yleensä hyvin myös vanhempien sylissä, nauttii heijaamisesta, hypyttämisestä ja heittelystä, joten 1-vuotiskuvaukseen on helppo yhdistää perhekuvat. 

Taaperot ja isommat lapset

Lapsi- ja perhekuvaus etenee aina lasten ehdoilla. Vaikka perheeseen kuuluisi useampia lapsia, niin saamme varmasti ihania kuvia heistä erikseen ja yhdessä. Annan isommille lapsille aktivoivia tehtäviä, jotta heidän mielenkiintonsa säilyy. Kiukuttelevan taaperonkin kanssa selvitään – vanhemman turvallisessa sylissä saa aina poiketa, ja kuvausta voidaan jatkaa sylikkäin. 

Rohkaisen käymään kuvauksessa myös lasten kasvettua kouluikäisiksi! Perhekuvaus isompien lasten kanssa on hauska ja mieleenpainuva kokemus yhdessäolosta sekä aikuisille että lapsille.

Vastasyntyneen kuvaus – vauvakuvaus – lapsikuvaus – perhekuvaus – odotusajankuvaus – lifestyle-kuvaus – Helsinki