Lifestyle-perhekuvaus, Siru Danielsson Photography

Yritykseni arvot 1/2

Siru Danielsson Photography – Lifestyle perhekuvaus ja newborn-kuvaus Helsinki

Näin vuoden aluksi tekee mieli palata sen äärelle, miksi oikein tekee mitä tekee. Tämä on hyvää aikaa miettiä uuden vuoden suuntaa ja työnsä vaikuttimia.

Mietiskelin siis, mikä on minulle tärkeää toiminnassani. Millaisten ajatusten haluan kulkevan läpi työn suunnittelun, asiakaskohtaamisten ja markkinoinnin? Mitä haluan, että kuvistani näkyy ja huokuu?

Olen kirjoittanut itselleni aikaisemmin ohjenuoraksi 8 arvoa, joista käyn tässä läpi puolet: aitous, lähestyttävyys, rentous ja luotettavuus.

Nämä arvot tuntuvat hyviltä, ja ovat minulle luontevia pitää mukana työarjessa.

Aitous 

Aitous lienee päivän sana, muttei ollenkaan yksiselitteinen termi. Minulle se merkitsee pyrkimystä nähdä ihminen ihmisenä ja pyrkiä myös itse olemaan rehellisesti oma itseni.

Toivon, että kuvistani välittyy aitoja tunteita ja aitoja hetkiä. Vaikka ohjaan kuvattavia läpi kuvauksen, olen erityisen herkkänä hetkille, jotka tapahtuvat poseerausten väleissä, ja joissa näen tunnetta, välittämistä ja rakkautta. 

Pidän aitouden mielessäni, kun käyn kuvia läpi ja valikoin niistä parhaat asiakkaalle nähtäväksi. Saatan punnita pitkäänkin eri kuvien välillä, ja pyrin valitsemaan sen, joka tuntuu jollakin tavalla aidoimmalta

En ole kiinnostunut kiiltokuvista tai päälleliimatusta elämäntyylistä, vaan oikeista ihmisistä ja heidän elämästään, siis inhimillisyydestä rooliemme takana. Jaamme kaikki samoja tunteita ja tarpeita, riippumatta siitä, keitä tai millaisessa asemassa olemme. Uskon, että tunteiden näkeminen ja kokeminen voi olla meille kaikille puhdistava ja voimauttava kokemus.

Perhekuvaus äiti ja tytär, Siru Danielsson Photography, Helsinki

Lähestyttävyys

Pyrin siihen, että kuvani ovat helposti lähestyttäviä ja mukaansa kutsuvia. Haluan, että kuka tahansa voi päästä sisään kuvan tunnelmaan, ja nähdä itsensä kuvassa. Siksi ihminen on kuvissani aina keskiössä, ja esimerkiksi tekniikalla, sommittelulla tai kuvankäsittelyllä kikkailu tulee aina tärkeysjärjestyksessä toisena.

Pyrin välittämään myös itsestäni kuvaa sellaisena kuin olen, ja avaamaan keskustelua kokemuksista liittyen sekä työhön että lapsiperheen arkeen.

Lähestyttävyys ei tarkoita sitä, että kerron kaiken omasta henkilökohtaisesta elämästäni, vaan sitä, että annan itselleni luvan tehdä työtä omien tuntemusteni mukaan, ja kirjoittaa asioista, jotka tuntuvat kiinnostavilta ja tärkeiltä kullakin hetkellä. 

Haluan tuoda ihmisiä lähemmäs toisiaan, olla itse lähellä ja kokea, yhdessä sinun kanssasi. Jakamalla elämää ja tukemalla toisiamme pääsemme helpommin eteenpäin. (Ja luomme mielettömän upeita kuvia!)

Lifestyle-perhekuvaus, Isä ja tytär, Siru Danielsson Photography, Helsinki

Rentous

En ole turhan tarkka valokuvatessani. Tunnelma ja tunne menevät aina täydellisyyden edelle kuvissani. 

Kuvaustilanteessa rentous ilmenee höpöttelynä, vitsailuna, luovana liikkumisena tilassa ja valmiutena muuttaa kuvaussuunnitelmaa tilanteen mukaan. Rentous näkyy siinä, että vaikka pidän kuvausajan napakkana, minulla on aina aikaa venyttää sitä tarvittaessa. 

Rento ilmapiiri mahdollistaa lasten persoonan ja aitojen ilmeiden kuvaamisen. Rento ilmapiiri auttaa myös sinua olemaan oma itsesi kuvauksen aikana. Kuvaus on aina yhteinen kokemus, joka onnistuu parhaiten avoimella mielellä. 

Mielestäni elämässä täytyy olla epätäydellisyyttä, rosoisuutta ja rentoutta. Rentous tekee meille hyvää ja auttaa jaksamaan silloinkin, kun täytyy jaksaa suorittaa. Elämä on tarpeeksi vakavaa muutenkin, joten perhekuvaus saa olla rentoa ja hauskaa!

Vauvakuvaus kotona, vauva nukkumassa, Siru Danielsson Photography, Helsinki

Luotettavuus

Elämän suuret tapahtumat ja käännekohdat herättävät isoja tunteita ja epävarmuutta. Vauvan syntymän ja lasten kasvamisen myötä väsymys ja huoli voivat myös olla jatkuvasti mukana elämässä. Kiitokseksi siitä, että kutsutte minut kuvaamaan teitä, haluan olla luottamuksenne arvoinen. 

Luottamukseen liittyy käytännön asioita, kuten ajoissa olemista, sujuvaa kommunikointia ja kuvien toimittamista silloin, kun on sovittu. Rakennan luottamusta etukäteen kertomalla siitä, mitä kuvauksessa tapahtuu, ja vastaamalla kaikkiin kysymyksiinne.

Myös jaetut arvot auttavat luottamuksen syntymisessä. Kun luottamus on molemmin puolista, yhdessä kuvaaminen on mukavaa. 

Raskauskuvaus ilta-auringossa, sateenkaariperhe, Siru Danielsson Photography

Olisi kiva kuulla, mitä ajatuksia nämä sinussa herättävät?

Lisää juttua arvoista tulossa myöhemmin, joten palaamisiin!

Jaa mielipiteesi